Enciclopedia minunilor lumii

Enciclopedia_Minunilor_Lumii_editura_roossaAvem placerea sa va informam ca a reaparut la pret promotional titlul „Enciclopedia Minunilor Lumii”, in editie limitata (4000 exemplare).

Cartea prezinta 100 de minuni ale lumii descrise in ordine cronologica: minunile lumii antice (piramidele egiptene, gradinile suspendate, farul din Alexandria etc); minunile lumii stravechi (turnul Babel, orasul Pompei, Stonehenge, Toledo, Coloseumul etc); minunile lumii medievale (Insula Pastelui, Kremlinul, Turnul din Pisa, Walhalla, Mecca, Catedrala Notre Dame, Orasul Interzis, Venetia etc); minunile timpurilor noi (Canalul Suez, Muzeul Luvru, Taj Mahal, IronBridge, Turnul Eiffel, Sanssouci etc); minunile timpurilor moderne (Calea Ferata Transsiberiana, Casa care danseaza, Tunelul Canalul Manecii, Canalul Panama, Barajul Hoover, Statuia lui Isus Hristos etc)

Fiecare minune are o descriere amanuntita cu informatii atat din punct de vedere istoric, geografic cat şi arhitectural (acolo unde este cazul cu informatii despre arhitect/autor, informatii tehnice etc.).

Ea este un ghid de cultura generala şi poate fi utilizata chiar ca şi ghid turistic in vacante.

Ştiiati ca:

1. Cea mai lunga cale ferata este Calea Ferata Transsiberiana cu o lungime de 9288 km ce traverseaza 8 fuse orare?

2. Pe fiecare piesa de metal ce compune turnul Eiffel scrie “Made in Resita – Romania”? Putini sunt cei care stiu ca simbolul Parisului, celebrul Turn Eiffel, a fost realizat dupa o tehnologie inventata in Romania de inginerul Gheorghe Panculescu. Din pacate, numele romanului este mult mai cunoscut in Franta decit in tara unde s-a nascut. Doar la insistentele profesorului Stanescu, o şcoala generala din Valenii de Munte poarta de la inceputul acestui an numele inginerului Panculescu.

3. La chipul lui Iisus Hristos Mantuitorul (statuia din Rio de Janeiro) a lucrat si sculptorul roman Gheorghe Leonida? Proiectul a fost realizat de Heitor da Silva Costa care a fost autorul proiectului, Carlos Oswald care a proiectat designul final al monumentului si Paul Landowski care a executat sculptura.

4. Cea mai grandioasa constructie este Marele Zid Chinezesc si deasemeni singura constructie umana ce se vede de pe luna? Are o lugime de 21.196,18 km. Este o construcție gigantica considerata dupa volum ca cea mai mare de pe glob.

5. Cel mai lung canal maritim este Canalul Suez? Deasemeni el este si canalul cu cel mai mare trafic.

6. Cel mai mare sistem de ecluze este Canalul Panama?

7. Cea mai inalta construcție a antichitații este Marea Piramida din Giza?

8. Orașul situat pe cele mai multe insule este Venetia?

Toate aceste informatii si multe altele le gasiti in cartea „Enciclopedia Minunilor Lumii”!

Calitatea hartiei (finladeza, la standarde europene) a permis redarea imaginilor la o rezolutie net superioara, cartea este foarte bine legata, fiind şi cusuta şi lipita, coperta fiind capitonata.

Pret: 45 lei

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s